klik sikit

7 Apr 2010

Family Day at Km challet









salam semua.. thanks sebab sudi melawat blog saya hari nie.. hu hu hu
03.04.2010 yg lepas kami sekeluarga dan bebarapa orang lagi pergi ke Family day yg diadakan di KM Challet yg terletak di Kuala Linggi Melaka. Ramai jugak yang pergi, hampir 40 orang menyertai Family Day ini yg diajurkan oleh my husband dan his best Frenz En Ajim.




Kami bergerak Jam pun dah pukul 10 pagi, janji pukul 8.30 pg, tapi memasing dah terlajak. Biasalah Janji Malay kan?? hu hu. Kami berkonvoi beramai2 menaiki kereta memasing. Sampai di sana jam tepat kul 12 tengah hari..
Perut pun dah lapa.. Hidangan pun dah tersedia, so apa lagi.. makan laa. hu hu hu


lepas makan nie, aku sibuklaa berkemas dalam Challet. Si kecik Batrisyia pun sibuk. pas nie program sukaneka. tapi kul 4 pg laa. sekarang awal lagi. tunaikan solat dulu dan berehat sekejap









Sukaneka pun bermula tepat jam 4 petang.. acara tarik tali memang mencuitkan hati. biasalah budak2 bujang ni mengamatkan lagi suasana. lepas tu acara mengisi air dalam botol.. ada yang main tipu.. ha ha ha klaka betul.





Alamak, nampaknya suasana tak mengizinkan plak. Sedang aku mendukung si kecil Batrisyia.. tup tup aku tergelincir kat tangga.. bedebub jatuh aku. hu hu hu anak aku dah menangis dah.. UMI JATUH UMI JATUH katanya. aduiiihai, berdarah plak kaki nie.. tapi aku mesti kuat.. aku tak nak tunjukkan kelemahan aku pada anak aku yg tersayang, so muka mesti maintain.. bukankah pelajaran yang baik bermula daripada ibu bapa??? so aku control jer laa muka walaupun lutut dan kaki aku ada koyak skit.. Sakit memanglaa sampai la niie sakinyer.. But Alhamdulillah aku jatuh terduduk dan tidak ada effect apa2 pada baby yg aku bawak dlm perut ni..
Klaka pun ada mengenangkan si kecik batrisyia yg sangat prihatin dgn nasib uminya nie.. sayang, semoga kamu menjadi anak yg berguna pabila besar nanti. Ingat.. Hidup musti kuat dan sabar..

Hari pun mendung dan aku cuba menjejakkan kaki Batrisyia di atas pasir pantai. masalah lagiiii, dia tak nak turun plak... Katanya KOTOR UMI!! sambil menangis.. ADuuiii anak, maklumlah.. baru first time pergi pantai kan??
sampai hujan turun dgn lebatnya.. kesudahanya balik chalet dan tidokan Batrisyia.. Sayang sayang anak nie..
Ahmad Shapawi AUFA ABDULLAH bagan lalang. hotel di bagan lalang bali bali prada baliprada Bandar melaka batik borneo batik prada Batik sarawak batik songket batik songket murah batiksarawakmurah batu hempedu bawal bawal saree bawal satin silk borong tudung Brownies Cheese Kukus brownies kedut Business Umi Qaisara calon simpanan spa cemerlang char kuet yiow homemade cheesetart chow kit cili jeruk cukai Dari Ummi Ke Ummi demam frozen dilwale DMS360 di hati DRESS BUDAK MURAH DRESS FLOWERGIRL dress frozen DRESS KEMBANG DRESS ORANG KAHWIN. DRESS PENGAPIT frozen kids GAUN BUDAK GST homestay homestay langkawi homestay port dickson hotel hotel budget hotel di port dickson inspired HnM instant shawl instant shawl borong instant tart shell janamjanamjanam jemaah haji malaysia jual barang kahwin jual bear convo jual murah. dress murah kedai bunga vivian kek keju kek keju leleh keputusan peperiksaan keria danau kota keria gula melaka ketua pengarah MSN 2015 kolam renang seri malaysia kongsi ILMU Kun anta Lawak Luv islam masakan umie Melaka MH17 mh370 MH370 dijumpai mh370 tenanglah MSN my BFF mY pERsOnal nahas helikopter nuora fareeda pembantutadbir n17 pemborong tudung penemuan serpihan mH370 peperiksaan online percutian di langkawi perkdidmatan PesawatMAS pilotmh370 port dickson Pua kumbu Pulau tercantik Qaisara Batrisyia Qaisara Rasyiqah Rawatan resdung Resepi resepi brownies kukus resepi char kuey tiow senang resepi chocolate indulgence resepi cikedut Resepi daripada dapur resepi keria resepi kuah kacang resepi puding paddle pop resepi puding sedut resepi roti sarang lebah rotisaranglebah danau kota. resepi dari dapur RumahTanga RumahTangga saluran hempedu Sebarkan.. Sebarkan.. ihsan Luv Islam sekolah rendah semenyih shahrukh khan shawl shawl crepe simptom batu hempedu soft cotton songket sarawak spa sri rampai Surat2 Istimewa Tart tart shell terimakasih cikgu tips anak cemerlang Tragedi 2014 tragedi 2015 tragedi tren jatuh tragedi2014 tudung 2 muka tudung murah tudung siti tudung terkini 2015 ukirankentang

Blogger Budiman