klik sikit

29 Jul 2011

Corak Baru Dibuka Untuk Tempahan ya..

Salammm Satu Malaysia u olllss...

Di sini saya mahu tunjuk beberapa corak Yang MAsih ADA dan Dibuka untuk TEMPAHAN.. Especially Tempahan Untuk Baju Kurung Budak-Budak Ya... ;)







Sebarang Maklumat dan Nak Runding Harga.. boleh klik di link sini yaa...

21 Jul 2011

Sambutan Hari JAdi Kakak Batrisyia





welll..... Sambut besday di rumah sahaja dengan makan MCDonals dan sebijik kek yang tak sampai pun 1/2 kilo (tapiii sangat2 sedap).. sponsornya of course la babah Batrisyia.. yerla, umie dah sakit2 lahirkan kakak.. so now its your turn to give her happiness..


Hadiah takderla sayanggg yer... di tengah2 bulan yang tak berapa nak mengambang nie.. nanti ada rezeki.. umie belikan yer..

Tapiii Abg Shafiq a.k.a auntie Ainul telah memberikan

hadiah istimewa untuk sayang..


jeng2.. jeng.. siap baca lagi kad daripada abang Shafiq... Cantik tulisan beliau, walaupun baru 4 tahun.. So clever.. hehehe sayang eksyen je membaca tu.. InsyaAllah
Next year, dah sekolah.. bolehla menulis dan mengeja ya...



Waa..... apa tu sayang??? adik pun nak interframe jugak la... Maklomlah.. walaupun nama adik beradik.. kejelesan tu tetap ada ya...
YES... it was a baby doll .. siap ada botol susu dan puting dan mainan kecik lagi... dannn yang marvelous sgt.. ada Bunyi baby gelak, nangis dan tidur....

.
Ya...... Kakak Batrisyia sukerrrr sgt... ke sini ke sana tak berenggang dengan baby doll dia.. tengok.. betapa kasih sayangnya dia pada baby angkat dia
nie.. hihihi (sila abaikan background tikat getah yg koyak tersebut ya.. ia semua angkara kucing2 peliharaan kami, by the way.. this year akan tukar dengan yang baru .. taked noted ya kucing2 ku sekalian..kuku kuku kalian akan dipotong) huh kejam... hahaha

Tapi di sebalik kegembiraan Kakak Batriysia ini.. ada Insan yang bersedih..



Si Adik Qaisara Rasyiqah.. umur setahun 2 bulan, tempat lahir HB kuala Lumpur,
Mood : sedih ;(

Nangis2 dibuatnya... tapii bukan sebab tak dapat hadiah.. bukan jugak sebab Kakak tak Bagi pegang.. tapi sebab


Takuuuttt!!!!! Sebab the baby doll can make a sound kan??? So Ingat.. Something yang pelik dan scared akan terjadi... waaa..... Pehrakkkk betul la anak Umie Nie.. ;)

Huhuhuhuhu...

Sekian sahaja.. untuk Title Sambutan Hari JAdi Kakak BAtrisyia ;)


20 Jul 2011

Surat Untuk Kakak Qaisara Batrisyia

Salam Sejahtera sayangku...

Ketika blog ini ditulis.. kakak baru berusia 3 tahun.. umie sengaja menulis di sini untuk tatapan kakak di masa hadapan.. Semoga Allah memanjangkan usia umie dan babah untuk terus melihat kakak membesar dan dewasa serta menjadi anak yang berguna..

"Aishah" itulah nama yang kakak gunakan membahaskan dirimu sayang.. nama yang diberikan oleh Tok Su Rahim kerana Nama Qaisara Batrisyia tidak boleh dibawa oleh dirimu lantaran asyik menangis dan merengek saban malam.. maka lekatlah nama aishah tersebut.. tetapi umie dan babah memanggilmu Batrisyia, sebab batrisyia tu maksudnya Bijaksana.. harapan Umie dan babah melihat dirimu menjadi Insan Yang Bijaksana dan Berguna pabila dewasa nanti..

Sayangku Batrisyia,

Menjagamu ketika kecil ,amat rumit sekali.. dirimu selalu meragam dan menangis di malam hari.. kekuatan babah, Omma (nenek) dan Atuk dari segi fizikal dan mental mengatasi segalanya.. dirimu pula sangat sensitif.. kulitmu terlalu sensitif untuk menerima sebarang kuman ataupun habuk, menjagamu terlalu banyak cabarannya...

Tetapi sayang, hari dilalui demi hari.. masa berjalan pergi meninggalkan kita dengan perkembangan dirimu.. semakin hari semakin Indah Dunia dirasakannya... Dirimu membesar dengan sihat tanpa sebaran penyakit yang serius.. membesar dengan sihat dan penuh dengan keceriaan..

Dirimu sumber kekuatan kami sayangku... Kakak berjalan pada usia 9 bulan dan bercakap pada usia setahun.. perkembangan yang sihat rasanya..

Genap usia mu setahun.. kami dikhabarkan berita.. umie mengandung lagi.. walaupun ada sedikit berat untuk menerimanya.. kerana tidak puas bermanja dengan dirimu.. kami lapangkan dada dan menerimanya dengan hati yang terbuka..

Syukur, dirimu kini menjadi anak yang sangat bijak.. berkata2 (walaupun tanpa henti daripada kl ke tanjung karang atau ke sepang) kakak la penghibur kami.. walupun pening dengan bebelanmu yang tanpa henti.. walau kami serabut sekalipun.. adakalanya kami rindu dengan suasana tersebut. di tempat kerja.. ketika dirimu tidur.. Kami rinduuuuu pada kakak...

Bila Kakak sakit dan demam.. rumah jadi sunyi sepi... kerisauan melanda kami.. rumah jadi suram tanpa bebelanmu.. kakaklah penyeri hidup kami.. kekuatan kami..

Kakak,
Umie dan babah mungkin tidak dapat menyediakan kemewahan buat dirimu sayang.. tidak mampu membelikan kereta mainan canggih yang kakak selalu bebel nak naik tu... tidak mampu membelikan mainan yang berharga ratusan ringgit... tidak mampu menyediakan makanan yang mahal2.. tidak mampu membelikan pakaian yang berjenama luar negara..
memang tidak mampu buat masa ini, lantaran tahap ekonomi keluarga kita berada di ambang kesederhanaan...

Tapiii,
umie dan babah berjanji dengan kakak..
Kami akan selalu berada di sisi Kakak.. dikala kakak sakit.. di kala kakak kesedihan, di kala kakak memerlukan Kami.. Di malam hari.. dikau kesejukkan.. umie dan babah selimutkan.. di kala Kakak terjatuh.. Umie sambut dan menyapu ubat... kami berjanji memberikan pedidikan terbaik untuk dirimu sayangku...

Harapan Umie dan Babah " semoga menjadi Anak yang baik dan berguna pabila dewasa nanti..."

Sayanggggggggggg kakak


Selamat HAri Ulangtahun Sayang...



Happy Birthday to You... Happy Birthday To You.. Allah Selamatkan Kamu.. Allah selamatkan Kamu.. Allah Selamatkan Anak Umi Sayang... Allah Selamatkan KAmu...

Sayangku Permata Hati Qaisara Batrisyia... Hari Ini Genap Umur KAKAK 3 tahun... aduiii PEjam celik pejam celik dah besar dah rupanya anak dara Umie sorang nie.. Rasa Sebak ada, rasa Gembira ada.. dan Rasa Sangat BErsyukur sangat.. kerana.. Allah telah mengurniakan Anugerah yang tidak Ternilai bernama BAtrisyia kepada Umie dan Babah dan diberikan KEsihatan Yang BAik pada dirimu... amin~~

Entry nie Khas untuk Dirimu.. Sayangku...

SayangKu... Qaisara Batrisyia...

Hari nie genap Usia kakak 3 tahun.. 20/07/2011..

3 tahun yang lepas..
19/7/2008
Hari ni, umie keluar dari hospital.. pagi2 lagi babah dah datang ambil umi.. dah dua hari umie duduk kat hospital.. sebab rasa sakit perut tapii sebab tak ada tanda2 nak bersalin, doktor pun suruh umie balik dulu.. jadi, umi pun bersiap balik... masa tu, babah baru beli kereta tau kakak.. tapi kereta yang agak buruk tu.. hihihi toyota DX tahun 1985.. babah beli cash kereta tu.. umie ingat lagi.. lepas balik dari hospital babah bawak umie pergi JPJ wangsa Maju untuk tukar nama kereta tu ke nama umie.. nasib baik la ada kaunter untuk ibu mengandung.. hihi so cepat la sikit proses untuk tukar nama tu.. pastu pergi Pejabat Pos pulak.. sebab masa tu kan ada rebate.. untuk road tax kereta.. dapatlah berapa ratus ntah kalau renew road tax...
then.. pas dah settle semua hal.. Umie ngan Babah dengan naik motor nya hihii pergi cari makan pulak.. umie cakap dengan babah nak makan durian la babah.. babah kata nanti babah cari..
samapi di rumah, umie, babah dan oma pun makanlah nasi kukus yang baru dibeli.. nasi tu memang banyak.. umi boleh habiskan... hihihi.. babah kata nak kuar jap... umie pun rehat2laa..
malam kul 8.. babah balik bawak durian.. happy sangat umie.. hihihi.. tapi umie belum rasa nak makan lagi.. jap lagi la umie cakap.. malam kul 10 umie dan babah masuk tidur, pastu boleh bangun pulak kul 12 nak makan durian.. hihihi.. seb baik.. babah dah siap2 kopekkan untuk umie.. umie pun makan durian tu.. sebiji besar umie sorang.. hahahaha... klaka tul..
pastu rasa panas pulak.. umie pun mandi dan tidur..
dalam pukul 3 pagi.. umi rasa sakit perut.. umi kejut babah bangun.. babah pun bangun2 terus cuci muka dan amik kunci kereta.. jom pergi hospital babah cakap.. umie dah rasa sakit sikit dah.. perut cam menegang jer.. aduiii... rasa cam nak buang air besar jer... ;)
sampai kat Hospital.. doktor check.. dah bukak 4 cm... masa tu jam dah pukul 4 pagi.. umie sakit sikit2 lagi.. pastu masuk wad, misi check denyutan jantung baby.. semuanya ok.. umie cakap nak gi buang air besar la misi.. pastu misi cakap.. pergilah, tapi jangan teran pulak tau.. kang kuar baby pulak.... sampai kat toilet.. umie tak buang air pun.. tapi perut dah rasa sakit kerap dah.. umie pun bagitahu misi.. doktor check bukaan dan 7 cm... so tolak gi labour room..
Jam masa tu dah pukul 5 pagi.. babah telefon cakap umie ok ker? umie cakap ada kat labour room dah.. babah cakap babah datang sekarang...
Masa kat labour room.. perit dah sakit.. sangat2 sakit.. pastu elok.. sakit yang tak tergambar rasanya..umie dah nangis dah nie.. then, misi cakap nak panggil suami masuk tak? umie cakap.. tak nak... (pesan orang tua.. kalau kita bersalin tanpa kehadiran suami nanti anak kita pandai berdikari) .... ooittt.. sebenarnya umie malu ngan babah.. sebab nanti kena jerit-jerit kat labour room menahan kesakitan dan nangis2... teruk betul la umie nie.. dengan babah pun nak malu... bukan orang lain pun.. ngada2 lebih... proses kelahiran Kakak begitu mudah.. 5.30 pagi umie bergelut dengan kesakitan.. sampai la pukul 6.00 pagi.. umie dah tak tahan.. nangis raung2 nie... pastu.. doktor marah.. buat apa nak nangis.. buang air mata jer.. bengang betul umie.. then dr ti kata.. teran.. teran... teran macam mana awak marah kat saya (ooiittt dr tahu kan sy bengang dengan dr.. orang dah sakit nie, dia pergi marah umie pulak...

Tepat jam 6.28 lahirlah seorang puteri "anugerah daripada Ilahi" ...
Rasa terharu sangat.. sebak tak tahu nak cakap apa.. Babah pun masuk selepas umie habis bersalin.. babah marah umie naper tak panggil dia masuk? hihih umie kata, umie malu.. hahaha.. then, babah pun kiss dahi umie dan ucap terima kasih kerana telah selamat melahirkan cahaya mata kami.. ;)

Surat untuk Kakak entry pas nie ya...



11 Jul 2011

LiFe


Hoollaa...
Sesiapa yang tersesat masuk ke segmen My personal nie, terima kasih la sebab sudi membaca entry mengarut saya... hahaha.. sajer menulis untuk meluahkan sesuatu yang tersirat.. maklumlah anak dah susun tang
ga.. abang Anje pulak
asyik busyyy dengan bisnes dia jer.. Bila kita bercerita dia boleh bantai tidur pulak.. maklumlah.. penat mencari rejeki untuk anak2 tercinta...

So Entry Pertama ialah about LIfe..

Saya Umie Kepada Dua orang Puteri Yang sangat Comelll dannnn
memeningkan kepala... a.k.a boleh jugak disebut sebagai tarzan pompuan di rumah s
ebab slalu menjerit kat anak2 tercinta..Yu
ppp ada orang kata t
ak bek menjerit bagai.. hahaha, bukan selalu pun dik non oiiii.. sekali sekala.. bila tahap amarah dah sampai ke tanda merah, bila kata2 lembut tidak boleh diterima pakai oleh anak2 tercinta tu.. barulah semboyan mula berbunyi.. kalau Idak, non ada ya...

Anak2 adalah sember inspirasi kami.. Kerna Anak2
merupakan Harta yang tidak Ternilai bagi Kami.. Walau senakal mana mereka pun.. Merekalah Nya
wa kami dan seluruh kekuatan kami.. Bila nakal,jadi geram.. bila senyap (tidur) jadi rindu.. kekadang kat opis pun terselit kerinduan buat mereka.. :)

Doa Umie dan Babah, Semoga Kebahagian Dunia Dan Akhirat menjadi milik Kalian.. Semoga Berdiri dan berjalan di Jalan Allah dan Diredhai All
ah sehingga Nafas Yang TerakHir.. JAdi Anak Ya
ng Solehah dan menjadi pengikat Kami Ke Syurga



Qaisara Batrsiyia
Qaisara Rasyiqah

Confirm la, anak2 umie memang tak ada muka Umie..
KUi kui kui kui.. anak pompuan kena ikut muka Babah@Abang anje :) (barulah sejukkkk orang kata)
So next kalau dapat Boy barulah Ikut Muka Umie tak Gitu..

Ni muka Babah Die orang @ Abang Anje (Panggil Anje sebab memang manja pun walupun muka Garang tapiiiii Comel jer hatinya...:)





Maaf yer... Ini Pic kahwin, Pic yang Lates tengah mencari lagi.. nanti klu dah jumpa.. sy tukar yer.. huhuhu .. Cik Abg Anje nie memang susah nak amik gambar.. tak tahulah naper... mungkin sebab Privacy kot.. hahahaha


So... Kami Tinggal di rumah Yang sederhana, kehidupan pun sederhana.. Apapun sangat sederhana, walupun ada orang Ingat kami ni hidup senang.. Padahal Dok Umah Penthouse tingkat 18 jer.. hahahaha.. Yang Penting, Kami masih bernafas Di muka bumi ni.. boleh lagi merasa nikmatnya KAsih sayang antara kami.. bila bangun tidur, insan2 tercinta masih lagi berada disisi kami..
Syukur sangat Padamu Ya ALLAH..
Semoga Kehidupan ini Diberkati Oleh MU Ya allah... Amin~~

6 Jul 2011

Model Kecilku .. Umi Qaisara Kurung

As salam semua...

thank you so much kepada semua yang sudi menjengah blog saya yang sangat tak seberapa nie
(yang sebenarnya banyak sangat gadget dan agak berat) hik hik hik .. saya memang suka blog yg warna warni ni.. hehehe

Biar saya perkenalkan sikit bisnes ni ya tuan2 dan puan2 sekalian.. ceewaahhhhh cam nak bagi ceramah pulak.. huhuu

Bisnes Umi Qaisara kurung nie baru sahaja dibuat sementelah keadaan ekonomi yang tak berapa nak mengizinkan buat masa nie.. yerla, harga barang semua naik.. minyak,gula, tepung, makanan terutamanya.. dan yang paling memeritkan of course la tariff eletrik , yang dulunya kerajaan tanggung kini umi pulak yang tanggungg .. sob sob sob..

apapun, hidup kerna diteruskan jugak kan u olsss... apa pun naik.. hidup kena teruskan.. ada perut yang perlu diisi.. dan ada hidup yang perlu di warna-warnikan dengan corak kehidupan.


di sini saya tunjuk sikit contoh2 baju kurung yang dipakai oleh anak kedua saya iaitu

Qaisara Rasyiqah, umur 1 tahun 1 bulan
Corak kain --->ada dua, satu tanah krim, satu tanah putih
Size Baju----> size XS (nampak ngam kan??? no no no, ketat sangat, dan beliau sangat tidak selesa) so saya sarankan ambil size S untuk umur setahun ke 2 tahun
Budak2 nie biar amik besar sikit.. boleh pakai banyak kali.. (pandangan saya la yer.. :)




Budak tembam nie, memang sangat susah nak ambil gambar.. asyik nak bergerak jer.. dahla telefon umie ni sangat tidak canggih .. lagila menampakkan ketidak cantikkannya.. huhuhuu

okeyy ya.. pada sesiapa berminat nak order, boleh call atau sms saya atau Pm saya di FB saya di Umi Qaisara Kurung okeyy..

Lovee u ollss....

1 Jul 2011

Baju Kurung English Cotton Untuk Budak






mariiiiiiiii.. pre-order untuk SYAWAL 2011 yang bakal menjelma SEPTEMBER 2011 ini..

harga ikut size yer..
SIZE S = RM40size .
SS = bahu 8 inci , labuh baju = 16 inci, labuh kain = 16 incisize S = bahu 9 inci , labuh baju = 20 inci, labuh kain = 20 inci
ANGGARAN UMUR DALAM SETAHUN KE SETAHUN SETENGAH
SIZE M=RM45ANGGARAN UMUR DALAM DUA TAHUN KE TIGA TAHUN
bahu 11 inci , labuh baju = 24 inci, labuh kain = 26 inci
SIZE L=RM50bahu 12 inci , labuh baju = 30 inci , labuh kain = 30 inci

TAMBAH SKARF ATAU CUTE BAG TAMBAH RM5.00 SATU
TAK TERMASUK POSTAGEPOSTAGE RM7.00 GUNA NATIONWIDE EXPRESS @POSLAJU)JIKA NAK UKURAN, BOLEH PM SAYA YER..
Ahmad Shapawi AUFA ABDULLAH bagan lalang. hotel di bagan lalang bali bali prada baliprada Bandar melaka batik borneo batik prada Batik sarawak batik songket batik songket murah batiksarawakmurah batu hempedu bawal bawal saree bawal satin silk borong tudung Brownies Cheese Kukus brownies kedut Business Umi Qaisara calon simpanan spa cemerlang char kuet yiow homemade cheesetart chow kit cili jeruk cukai Dari Ummi Ke Ummi demam frozen dilwale DMS360 di hati DRESS BUDAK MURAH DRESS FLOWERGIRL dress frozen DRESS KEMBANG DRESS ORANG KAHWIN. DRESS PENGAPIT frozen kids GAUN BUDAK GST homestay homestay langkawi homestay port dickson hotel hotel budget hotel di port dickson inspired HnM instant shawl instant shawl borong instant tart shell janamjanamjanam jemaah haji malaysia jual barang kahwin jual bear convo jual murah. dress murah kedai bunga vivian kek keju kek keju leleh keputusan peperiksaan keria danau kota keria gula melaka ketua pengarah MSN 2015 kolam renang seri malaysia kongsi ILMU Kun anta Lawak Luv islam masakan umie Melaka MH17 mh370 MH370 dijumpai mh370 tenanglah MSN my BFF mY pERsOnal nahas helikopter nuora fareeda pembantutadbir n17 pemborong tudung penemuan serpihan mH370 peperiksaan online percutian di langkawi perkdidmatan PesawatMAS pilotmh370 port dickson Pua kumbu Pulau tercantik Qaisara Batrisyia Qaisara Rasyiqah Rawatan resdung Resepi resepi brownies kukus resepi char kuey tiow senang resepi chocolate indulgence resepi cikedut Resepi daripada dapur resepi keria resepi kuah kacang resepi puding paddle pop resepi puding sedut resepi roti sarang lebah rotisaranglebah danau kota. resepi dari dapur RumahTanga RumahTangga saluran hempedu Sebarkan.. Sebarkan.. ihsan Luv Islam sekolah rendah semenyih shahrukh khan shawl shawl crepe simptom batu hempedu soft cotton songket sarawak spa sri rampai Surat2 Istimewa Tart tart shell terimakasih cikgu tips anak cemerlang Tragedi 2014 tragedi 2015 tragedi tren jatuh tragedi2014 tudung 2 muka tudung murah tudung siti tudung terkini 2015 ukirankentang

Blogger Budiman