klik sikit

27 Sep 2011

Resepi Kek Batik.. (milo+biskut marrie)



Hari Jumaat nanti ada buat pot luck dekat office.. so yang nie resepi untuk cik Rossarida kiter.. masa tu dia buat sedappp.. kali ni nak mintak dia buat ikut cara nie pulak.. mesti meletup mek kelate ni buat ..:)
p/s: sy request buat baked cheese cake.. dia ghoyak.. peninggg aihh nak buat pelik pelik nie.. tak jadi kang naya jer.. hahahha ;)


(pic ihsan pakcik google)

Bahan-bahan

1 bungkus (350g) biskut marie

Setengah buku butter

2 biji telur

1 cwn serbuk koko

1/2 cwn milo

1 cwn susu cair

2/4 cwn gula

Cara-cara

1. patah2kan biskut

2. dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut

3. masukkan butter,kacau sampai butter cair

4. kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api

5. masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)

6. masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang

0 suara hati:

Catat Ulasan

Ahmad Shapawi AUFA ABDULLAH bagan lalang. hotel di bagan lalang bali bali prada baliprada Bandar melaka batik borneo batik prada Batik sarawak batik songket batik songket murah batiksarawakmurah bawal bawal saree bawal satin silk borong tudung Brownies Cheese Kukus brownies kedut Business Umi Qaisara calon simpanan spa cemerlang char kuet yiow homemade cheesetart cili jeruk cukai Dari Ummi Ke Ummi dilwale DMS360 di hati GST homestay homestay langkawi homestay port dickson hotel hotel budget hotel di port dickson inspired HnM instant shawl instant shawl borong instant tart shell janamjanamjanam jemaah haji malaysia kek keju kek keju leleh keputusan peperiksaan kerja kosong ketua pengarah MSN 2015 kolam renang seri malaysia kongsi ILMU Kun anta Lawak Luv islam masakan masakan umie Melaka MH17 mh370 MH370 dijumpai mh370 tenanglah MSN my BFF mY pERsOnal nahas helikopter nuora fareeda pembantutadbir n17 pemborong tudung penemuan serpihan mH370 peperiksaan online percutian di langkawi perkdidmatan PesawatMAS pilotmh370 port dickson Pua kumbu Pulau tercantik Qaisara Batrisyia Qaisara Rasyiqah Rawatan resdung Resepi resepi brownies kukus resepi char kuey tiow senang resepi chocolate indulgence resepi cikedut Resepi daripada dapur resepi kuah kacang resepi puding paddle pop resepi puding sedut resepi roti sarang lebah resepi tepung bungkus rotisaranglebah danau kota. resepi dari dapur RumahTanga RumahTangga Sebarkan.. Sebarkan.. ihsan Luv Islam sekolah rendah semenyih shahrukh khan shawl shawl crepe soft cotton songket sarawak spa sri rampai sukan sea 2017 sukarelawan Surat2 Istimewa Tart tart shell tepung bungkus terimakasih cikgu tips anak cemerlang Tragedi 2014 tragedi 2015 tragedi tren jatuh tragedi2014 tudung 2 muka tudung murah tudung siti tudung terkini 2015 ukirankentang

Blogger Budiman