klik sikit

4 Apr 2015

Senarai Mangsa Nahas Helikopter Terhempas Di semenyih (gambar)




Keadaan bangkai helikopter yang terhempas di Jalan Sungai Lalang, Kampung Pasir Baru, Semenyih, petang tadi. Tiga mayat sudah ditemui setakat ini. Difahamkan helikopter berkenaan membawa enam orang.











Tak perlu ditanya lagi bila melihat keadaan begini.. kebarangkalian untuk hidup memang 0.00001 peratus..

Mengikut kata saksi.. Pada saat kejadian, cuaca sangat buruk dengan hujan dan ribut petir.. saksi melihat helikopter tersebut seperti telah kerosakan bilah.. ye ke bilah?? ala menatang yg atas tu.. ha kipas kot.. Then helikopter terus bergerak sehinggalah terdengar letupan di atas lalu terjatuh menjunam dan kemudian meletup lagi sekali..




Sadis sekali... tapi ini semua kuasa Allah.. Hanya DIA yang lebih Berkuasa dan Mengetahui apa yang terbaik buat kita semua.. Di sini saya senaraikan mangsa2 yang telah disyaki terlibat dalam nahas helikopter tersebut.

Semua mereka disahkan iaitu ahli Parlimen Rompin Tan Sri Jamaluddin Jarjis,, Ketua Setiausaha Sulit Perdana Menteri, Datuk Seri azlin Alias,  juruterbang,  dan pembantu operasinya,



1:  Kapten Clifford William Fourniar-Pilot

2: Aidana Baizieva-CO pilot

3:Tan Sri Dato Jamaluddin Jarjis : merupakan ahli PArlimen Rompin Arwah adalah tulang belakang bg program angkasawan negara semasa mjdi menteri sains teknologi dan inovasi.

4:Datuk Tan Huat Seang

5:YBhg Dato' Azlin bin Alias - Ketua Setiusaha Sulit Kepada Perdana Menteri Malaysia

6:  pengawal peribadinya, Razakan Seran

Semoga roh mereka dicucuri rahmat dan doa doa yang baik amat diharapkan daripada kalian. Aminn

Al-Fatihah











3 Apr 2015

Peperiksaan Online Pambantu Tadbir Pengkeranian/Operasi Gred N17

Okey u olss..

Pada 3 April 2015.. Saya telah terpilih untuk menduduki peperiksaan online..

n Peperiksaan Online ini adalah di bawah pengurusan SPA.. So now on memang dah ada prosuder baru.. Sebelum panggil Interview kena jawab Exam dulu..

Then masa tu ada call SPA tanya.. sebanyak 50 000 orang yang akan menduduki peperiksaan ini.. wowww

Yerla. sape tak nak keje kerajaan? kerajaan Penuh saya maksudkan.. ada pencen ada kemudahan dan bla bla bla bla lagi..

Okey sebenarnya sama je.. kerajaan ke swasta sama je.. yang penting kualiti kerja awak tu.. kalau campak dekat mana2 pun boleh berbakti pada syarikat.. itu yang kita mahukan..

Apa pulak yang saya membebel ni.. ???

sebenarnya nak share ni.. bebrapa soklan yg tadi telah dijawab.. Jawapan tu tak tentu betul tauuuu.. ini sebagai panduan sahaja :)







yang atas2 ni bahagian 3.. soalan kendiri.. jawapannya ada dalam diri sendiri.. yang susah sangat2 tu bahagian 1 dan 2.. memang tak ada masa nak print screen bagai macam di atas ni..

So next entry okey :)

PANDUAN CUKAI PERKHIDMATAN

Ini sebagai Panduan menghadapi GST

SENARAI PERKHIDMATAN YANG DIKENAKAN CUKAI ATAU TIDAK

Sebenarnya untuk rujukan sendiri.. tapi takut dia lari2..

so copy link di bawah ini

:)

Ahmad Shapawi AUFA ABDULLAH bagan lalang. hotel di bagan lalang bali bali prada baliprada Bandar melaka batik borneo batik prada Batik sarawak batik songket batik songket murah batiksarawakmurah batu hempedu bawal bawal saree bawal satin silk borong tudung Brownies Cheese Kukus brownies kedut Business Umi Qaisara calon simpanan spa cemerlang char kuet yiow homemade cheesetart chow kit cili jeruk cukai Dari Ummi Ke Ummi demam frozen dilwale DMS360 di hati DRESS BUDAK MURAH DRESS FLOWERGIRL dress frozen DRESS KEMBANG DRESS ORANG KAHWIN. DRESS PENGAPIT frozen kids GAUN BUDAK GST homestay homestay langkawi homestay port dickson hotel hotel budget hotel di port dickson inspired HnM instant shawl instant shawl borong instant tart shell janamjanamjanam jemaah haji malaysia jual barang kahwin jual bear convo jual murah. dress murah kedai bunga vivian kek keju kek keju leleh keputusan peperiksaan keria danau kota keria gula melaka ketua pengarah MSN 2015 kolam renang seri malaysia kongsi ILMU Kun anta Lawak Luv islam masakan umie Melaka MH17 mh370 MH370 dijumpai mh370 tenanglah MSN my BFF mY pERsOnal nahas helikopter nuora fareeda pembantutadbir n17 pemborong tudung penemuan serpihan mH370 peperiksaan online percutian di langkawi perkdidmatan PesawatMAS pilotmh370 port dickson Pua kumbu Pulau tercantik Qaisara Batrisyia Qaisara Rasyiqah Rawatan resdung Resepi resepi brownies kukus resepi char kuey tiow senang resepi chocolate indulgence resepi cikedut Resepi daripada dapur resepi keria resepi kuah kacang resepi puding paddle pop resepi puding sedut resepi roti sarang lebah rotisaranglebah danau kota. resepi dari dapur RumahTanga RumahTangga saluran hempedu Sebarkan.. Sebarkan.. ihsan Luv Islam sekolah rendah semenyih shahrukh khan shawl shawl crepe simptom batu hempedu soft cotton songket sarawak spa sri rampai Surat2 Istimewa Tart tart shell terimakasih cikgu tips anak cemerlang Tragedi 2014 tragedi 2015 tragedi tren jatuh tragedi2014 tudung 2 muka tudung murah tudung siti tudung terkini 2015 ukirankentang

Blogger Budiman