klik sikit

30 Nov 2015

Rawatan Resdung di Sri Rampai

Salam u ols...

Nak share skit tentang rawatan resdung yang en suami pergi..

Sebenarnya.. dah lama dah rasa tak selesa.. then en suami mengadu sakit2 di hidung mcm bisa2..
Mulut celupar bini dia ni terlepas kata pula.. ha itu ulat resdung la tu.. dia dah start makan btg hidung awak.. ahaks... bunyi mcm kejam kan.. hahaha

So dia kata, siaplah.. kita pergi.. so bini dia ni pun siap2 la cepat demi menemani suami tercinta..

Taraaa




Pusat Rawatan Thibbun Nawawi di Sri Rampai.. rasa2nya dia ada beberapa branch lain seperti di shah alam..

Melangkah masuk ke dalam pusat rawatan ini.. depan tu ada jual macam2.. dah macam toko jamu rupanya.. ada juga madu dan air anugerah
Tempat luas..
Kami dibawa pergi ke belakang pula.. tempat bermulanya rawatan resdung atau bekam..

Taraaaa..




Ermmm rasanya.. agak selesa.. bersih kemas dan macam ada aura ketenangan di situ :)

Jam masa tu dah pukul 8.15malam.. so operasi pusat perubatan sampai pkl 10mlm je..
maka bermulalah sesi rawatan kakandaku yg tersayang.. cewahh..



Pengamal perubatan tak ada pun masa tu.. tapi assistants dia la yang buat..

Dia berpesan.. selawat nabi berulang kali.. nanti saya titikkan cecair ini ke dalam lubang hidung..

Akan ada lendir yg keluar.. tahan dalam masa 15minit.. atau rasa macam dah tak boleh bernafas.. baru hembus..

Rawatan dia sgt pantas.. dia letak je cecair tersebut.. suami terus menunduk ke dalam bakul yg disediakan..


Suami kata.. tekak perit n gatal. Dan rasa macam tersedak masa cecair tu masuk.. tersedak yg sgt buat dia mengelupur..

So kira2 lebih kurang stgh jam tu.. suami dah tak tahan.. dia hembus la.. sambil tu memang lendir je keluar.. tapi masa dia hembus tu memang banyak la..

Aish.. tak kuasa pula saya nak taip... hahahahah


Okey itu jerla.. tak nak sharing gambar lendir tersebut.. sebab penerimaan org berbeza.. tapi nk bgtau lendir tu warna kristal.. so takla jijik sgt okeyy... hahahahahahaha

So dah sejam.. suami pun dah sakit hidung sebab menghembus je.. so kami pun daftar keluar..

bayaran RM50 UNTUK SEJAM.. untuk rawatan RESDUNG NI laa yer.. untuk BEKAM.. maybe RM10 per cup.. boleh call sendiri tanya ya :)

Dia bg pil hemopati makan 3 biji 3 kalisehari.. bubuh bawah lidah..
makan kena pantang..

NO ICE NO SANTAN NO PEDAS NO SEAFOOD

So.. nak kongsi sedikit.. rawatan resdung ini dikenalisebagai rawatan GURAH..

Dia mengeluarkan lendir yang terdapat dalam rongga sekitar hidung dan kepala.. lendir yang banyak boleh menyebabkan sakit kepala, asthma dan paling teruk sekali kurang pendengaran ataupun tidak boleh bercakap..

Ermmm bahaya kan...
Suami juga ada buat rawatan asap tu.. saya la yg buat.. sebelum buat gurah ni.. memang banyak..
pastu selepas rawatan Gurah ni.. saje test lepas seminggu.. Alhamdulillah ternyata kurang dan ada tempat yg tak ada langsung :)

Tidur pun tak berdengkur kuat lagi.. kalau tak memang la bini dia tekup pakai bantal agar tak bising... hahahaha lepas buat rawatan ini.. tido senyap je.. ahaks... suka2.. kikikiki

Okey.. rasa macam banyak pula taip.. so sape2 yg nak cuba.. bolehla call nombor yg dkt brochure tu ya...


tatatatatata.. ^_^

  

9 Nov 2015

RESEPI BROWNIES KEDUT


 SALAM U OLSS...

KREDIT TU GROUP  FB MASAK APA HARI NI






 *tips :
-kalau nak betul2 rasa chewy, mmg kene guna gula perang
-bila dah cairkan cokelat & butter , biarkan dia sejuk atau suam2 sikit sebelum masukkan dia dalam adunan telur +gula tu .

-time whisk telur &gula handwhisk 2-3 minit bg dia mcm berbuih sikit.
okay tu je .selamat mencuba smile emoticon















CREDIT PIC TO    BROWNIES KEDUT

6 Nov 2015

SENARAI HOMESTAY DI PORT DICKSON BAWAH RM200



Cuti Cuti Malaysia...


Kebetulan kali ini mencari homestay untuk family day.. dah alang2 cari tu.. tampal dekat blog sendiri.. untuk rujukan akan datang pula



Miea HomesTay at port dickson 
Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



H/P No

: 0196327005


Rate / Night*

: RM 130



Address :


no 551, taman bandar sunggala,


lorong anggerik 22,


71050, port dickson


Negeri Sembilan



dian homestay Address, 
Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


H/P No

: 0132393909


Rate / Night*

: RM 150



Address :


Kampung Telok


Kampung Telok Pelandok


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan





ANNISA HOMESTAY at port dickson Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


H/P No

: 0192537322


Rate / Night*

: RM 150



Address :


LOT 1349, LRG YAMAH,BT 4 ,


KG SIRUSA DALAM


71050, PORT DICKSON


Negeri Sembilan



Nureen Homestay, Taman Green View Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


Contact Details


Tel No

: 0196637751


H/P No

: 0126337751


Rate / Night*

: RM 160



Address :


No 25 Jalan GV19, Taman Green View, Batu 12 Pasir Panjang


71050, Port dickson


Negeri Sembilan





Homestay Port Dickson Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


Contact Details


Tel No

: 066621136


H/P No

: 0196606747


Rate / Night*

: RM 180



Address :


taman politeknik telok kemang port dickson


71050, port dickson


Negeri Sembilan





Anggerik Homestay Port Dickson Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



Contact Details


Tel No

: 012-2181600


H/P No

: 012-2181600


Rate / Night*

: RM 140



Address :


No 568 Lorong Anggerik 22


Bandar Sunggala Sirusa


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan





Damak Homestay Port Dickson Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


Contact Details


Tel No

: 01133173148


H/P No

: 01133173148


Rate / Night*

: RM 140



Address :


Taman Desa Rusa


Port Dickson


Negeri Sembilan




Hubungi En. Mohd Isa Shamsuddin : 019-6525427

Homestay Port Dickson Teluk Kemang Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


H/P No

: 019-6525427


Rate / Night*

: RM 150



Address :


Jalan 27


Taman Politeknik


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan




KIS AURA's PORT DICKSON HOMESTAY Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



Contact Details


Tel No

: 01126617075


H/P No

: 01126617075


Rate / Night*

: RM 160



Address :


NO 539, JALAN POLITEKNIK 7,


TAMAN POLITEKNIK PORT DICKSON


71000, PORT DICKSON


Negeri Sembilan



Homestay Port Dickson Teluk Kemang 0196525427 Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


Contact Details


Tel No

: Port Dickson


Rate / Night*

: RM 150



Address :


1130 Jalan 21


Taman Politeknik


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan



APARTMENT 1&2 BILIK HOTEL CORUS PARADISE BATU 2 Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



Contact Details


Tel No

: 0173407840


Rate / Night*

: RM 170



Address :


Hotel Corus Paradise


Batu 2 Jalan Pantai


71000, PORT DICKSON


Negeri Sembilan





Homestay Husna Hasanah Port Dickson Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



Contact Details


Tel No

: 012-6804074


H/P No

: 012-7755094



Address :


No. 23, Jalan Impian Putra 1,


Taman Impian Putra


71000, Port Dickson


Negeri Sembilan



AZ HOMESTAY TELUK KEMANG Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



Contact Details


Tel No

: 01123330122


H/P No

: 019-2583269


Rate / Night*

: RM 200



Address :


No.40, Taman Anggerik, Batu 8, Teluk Kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan.


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan



Dvillage Homestay Port Dickson Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


Contact Details


Tel No

: 019 288 4223


H/P No

: 012 740 4225


Rate / Night*

: RM 140



Address :


No 8 Jalan DV 2 Taman PD Village


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan





DELIMA HOMESTAY Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



Contact Details


Tel No

: 0126639549


H/P No

: 0173407840


Rate / Night*

: RM 140



Port Dickson


Negeri Sembilan





d'Ariana Homestay Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


Contact Details


Tel No

: 013-9817988


H/P No

: 013-7792311


Rate / Night*

: RM 180



Address :


687 Jalan Politeknik 12


Taman Politeknik


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan





Ayiem Homestay Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



H/P No

: 0196129068


Rate / Night*

: RM 150



Address :


1033 Jalan Politeknik 19


Taman Politeknik


71050, Port Dickson


Negeri Sembilan





GHAZA Homestay Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia


H/P No

: 012-9183556


Rate / Night*

: RM 160



Address :


251, Jalan Mawar 2, Taman PD Utama


71000, Port Dickson


Negeri Sembilan



RUMAH INAP DESA PORT DICKSON 
Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



Rate / Night*

: RM 130



Address :


LOT 1349 BT 4, JALAN PANTAI


KAMPUNG SIRUSA


71050, PORT DICKSON


Negeri Sembilan



HOMESTAY BERKEMBAR BERDEKATAN PANTAI TELUK KEMANG, PORT DICKSON Address, Homestay in Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia



H/P No

: 0194398202


Rate / Night*

: RM 170



Address :


JALAN POLITEKNIK 23, TAMAN POLITEKNIK,


71050, PORT DICKSON


Negeri Sembilan






1 Nov 2015

KAIN PUA KUMBU BORONG

Demam Batik sarawak dah agak suam2 kuku..

So ahkak datangkan khas..

Kain super soft cotton.. design pua kumbu..

Kain tetap diameter 2meter bidang 45

Cuma kain lebih lembut dan corak Pua kumbu sahaja ^_^

Whatsapp 0183779717 for fast response tau

10pcs rm270 :)







Pemborong botol kaca di Kuala Lumpur

Okey.


Bukan akak yang jual ya

Akak cuma nak bagitau je..

Sharing is caring gitu..

Kalau sekarang..

Sape2 nak buat side income jual puding sedut tu. mesti jenuh nak cari botol yang macam cikedut tu kan..hihi..

Kak pun cari gak.. jenuh jugak..

Dekat kedai bakeri tak ada..

Dekat chow kit ada jugak..

Yg 250ml tu harga dia rm1.50 satu..
Kalau beli 1 carton ada 24pcs.. jatuh 1 rm1.30

kalau yg kecik sikit.. rm1.60 pulak harga dia.. ermm kecik mahai pulak.. hahaha


Kedai ni terletak dekat belah belakang.. tempat parking kereta belakang Universiti apa ntah.. kak lupa pulak.. hahaha

Okey..  Kalau nak yang pemborong.. ada 2 tau..

Ini link laman web dia ya adik2 semua..

No delivery.. tapi sangat membantu bila kita call tanya ini itu..


okey u ols.. happy shopping n happy bisnes ya :(
Ahmad Shapawi AUFA ABDULLAH bagan lalang. hotel di bagan lalang bali bali prada baliprada Bandar melaka batik borneo batik prada Batik sarawak batik songket batik songket murah batiksarawakmurah batu hempedu bawal bawal saree bawal satin silk borong tudung Brownies Cheese Kukus brownies kedut Business Umi Qaisara calon simpanan spa cemerlang char kuet yiow homemade cheesetart chow kit cili jeruk cukai Dari Ummi Ke Ummi demam frozen dilwale DMS360 di hati DRESS BUDAK MURAH DRESS FLOWERGIRL dress frozen DRESS KEMBANG DRESS ORANG KAHWIN. DRESS PENGAPIT frozen kids GAUN BUDAK GST homestay homestay langkawi homestay port dickson hotel hotel budget hotel di port dickson inspired HnM instant shawl instant shawl borong instant tart shell janamjanamjanam jemaah haji malaysia jual barang kahwin jual bear convo jual murah. dress murah kedai bunga vivian kek keju kek keju leleh keputusan peperiksaan keria danau kota keria gula melaka ketua pengarah MSN 2015 kolam renang seri malaysia kongsi ILMU Kun anta Lawak Luv islam masakan umie Melaka MH17 mh370 MH370 dijumpai mh370 tenanglah MSN my BFF mY pERsOnal nahas helikopter nuora fareeda pembantutadbir n17 pemborong tudung penemuan serpihan mH370 peperiksaan online percutian di langkawi perkdidmatan PesawatMAS pilotmh370 port dickson Pua kumbu Pulau tercantik Qaisara Batrisyia Qaisara Rasyiqah Rawatan resdung Resepi resepi brownies kukus resepi char kuey tiow senang resepi chocolate indulgence resepi cikedut Resepi daripada dapur resepi keria resepi kuah kacang resepi puding paddle pop resepi puding sedut resepi roti sarang lebah rotisaranglebah danau kota. resepi dari dapur RumahTanga RumahTangga saluran hempedu Sebarkan.. Sebarkan.. ihsan Luv Islam sekolah rendah semenyih shahrukh khan shawl shawl crepe simptom batu hempedu soft cotton songket sarawak spa sri rampai Surat2 Istimewa Tart tart shell terimakasih cikgu tips anak cemerlang Tragedi 2014 tragedi 2015 tragedi tren jatuh tragedi2014 tudung 2 muka tudung murah tudung siti tudung terkini 2015 ukirankentang

Blogger Budiman