wa..... banyak kali sudah mencari resepi apam yang boleh merekah.. daripada mengandung hinggalah anak dah dua.. tetap tak jumpa.. selalu cuba.. asyik tak merekah jer.. pastu tak sedap lagi.. ha ha ha then mungkin seru baru nak datang kan...
lately nie, my BFF puan Shasha Sharin.. telah mencuba satu resepi apam nie.. so besoknya dia bawak datang office.. marvelous.. memang sedap dan cantik.. dan yang paling pentinggg..
senang nak buat.. kui kui kui.. semua org berperasaan begitu kan?? eleh, jgn nak tipu..... saya tahu.. kui kui kui...
lately nie, my BFF puan Shasha Sharin.. telah mencuba satu resepi apam nie.. so besoknya dia bawak datang office.. marvelous.. memang sedap dan cantik.. dan yang paling pentinggg..
senang nak buat.. kui kui kui.. semua org berperasaan begitu kan?? eleh, jgn nak tipu..... saya tahu.. kui kui kui...
Then.. ini resepinya.. rasa cam nak nangis jer bila kuih ni menjadi.. terharu yang amat.. waa... cam ntah aper2 ntah kan??? he he he buat jangan tak buat
230GM GULA CASTOR
250 TEPUNG GANDUM DIAYAK
2 BIJI TELUR
1 SUDU ESEN VANILA
1 SUDU OVALLETE
1 TIN AIR AISKRIM SODA
PUTAR GULA DAN TELUR SEHINGGA BETUL2 KEMBANG DAN RINGAN
MASUKKAN TEPUNG SEDKIT DEMI SEDIKIT
DISELANGSELIKAN DENGAN AIR AISKRIM SODA
MASUKKAN OVALETTE DAN ESEN VANILA
PUKUL DENGAN KELAJUAN SEDERHANA SEHINNGA
ADUNAN BERUBAH MENJADI SEPERTI KRIM
ASINGKAN WARNA MENGIKUT KEGEMARAN
KUKUS DALAM MASA 10-15 MINIT
SEDIA UNTUK DIHIDANGKAN
TIPS: PANASKAN KUKUSAN DULU SEBELUM MENGUKUS DAN KUKUS DENGAN API YANG SEDERHANA. SAYA GUNA BEKAS KUIH LOMPANG SEBAB TAK ADA CHOICE. ELOK JIKA GUNA CUP KECIK2 YG MEMANG UNTUK APAM TU..
KESABARAN PENTING UNTUK MEMBUATNYER.. HE HE HE..
thanks yee.. saye nk cuba buat lah =)
ReplyDelete