BINGKA BAKAR
Bahanbahan
:
1) 6 biji telur
2) 1 tin susu cair
3) 2 tin air
4) 4 cawan tepung gandum
5) 2 cawan gula pasir
6) ½ cawan jus pandan
7) ½ cawan bijan (goreng tanpa minyak)
Cara :
1) Kisar semua bahan kecuali bijan dan minyak masak.
2) Sapu acuan atau loyang dengan minyak masak.
3) Tuangkan dunan tadi ke dalam acuan /loyang.
4) Masuk acuan /loyang ke dalam ketuhar. Bakarpada suhu 180'C selama ½ jam.
5) Keluarkan dari ketuhar, taburkan bijan dan sambung bakar selama 20 minit atau sehingga
nampak masak.
6) Sejukkan dan potong
Sedia untuk dihidangkan.
resepi dan gambar daripada google.. saya dah cuba.. tapi saya pakai pemnaggang ajaib sahaja.. api kena slow dan masak pun kena agak lama :)
No comments:
Post a Comment