klik sikit

18 Nov 2014

Senarai Penginapan, Hotel di Port Dickson


Salam u ols.. Cuti sekolah tak lama lagi kan.. so di sini saya senaraikan penginapan yang ada di sekitar Port Dickson ya :)

ANCASA RESORT ALLSUITES
Bt 8 ½ Jln Pantai, 71050 Port Dickson.
Tel : 06–662 7288 ( Cornie )
Fax : 06–662 7900
E-mail reservation@ancasapd.udanet.com
http:// www. ancasa.com

135 APARTMENT Video/kabel/TV satelit, kawalan keselamatan 24 jam, dail terus antarabangsa, kutipan dobi dan cucian kering , kedai kopi/restoran, kemudahan seminar/ konvesyen, surau, kedai arked/kedai runcit, pusat asuhan/ kelab kanak-kanak, peti simpanan keselamatan, surau, pusat kecergasan/SPA kesihatan, kolam renang, bola tampar pantai dan sukan air. * * * *
RM 188

RM 508
AVILLION ADMIRAL COVE
Bt 5 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, P.Dickson.
Tel : 06–647 0888
Fax : 06 –647 0880\
www.avillionadmiralcove.com
156 BILIK Banquet and conference rooms yang boleh menampung 300 orang , Air Cond, Bilik Air Persendirian, Akses Internet, Perkhidmatan Laundry, Kemudahan Kerusi Beroda OKU, Tempat Letak Kereta, Kedai Minuman kepada pelayar, Gelanggang Tennis, Pusat Kecergasan, Kolam Renang. * * * *
RM 253
-
RM 379
AVILLION PORT DICKSON
Bt 3 Jln Pantai, 71050 Port Dickson.
Tel : 06-647 6688
Fax : 06-647 7688
E-mail : res@avillion.com.my
http://www.avillion.com.my 285 BILIK
167 CHALET Pusat asuhan/ kelab kanak-kanak, bar & koktil lounge , kemudahan seminar/ konvesyen, kedai kopi/restoran, disko karaoke/kelab malam, kemudahan orang kurang upaya, pusat kecergasan/SPA kesihatan, video/kabel/TV satelit, dail terus antarabangsa, kemudahan internet, laluan joging, kedai arked/kedai runcit, gelanggang tenis, kolam renang dan sukan air. * * * *
RM 158

RM 540
CORUS PARADISE RESORT PD
Bt 2 Jln Pantai, 71000 Port Dickson.
Tel : 06–647 7600
Fax : 06–647 7630
E-mail : resevn@corusparadisepd
http://www.corusparadise.com 202 BILIK Pusat asuhan/ kelab kanak- kanak, pusat perniagaan, kedai kopi/restoran, kemudahan seminar/ konvesyen, disko karaoke/kelab malam, kemudahan orang kurang upaya, pusat kecergasan/SPA kesihatan, video/kabel/TV satelit, dail terus antarabangsa, kemudahan internet, kedai arked/kedai runcit, gelanggang tenis, kolam renang dan sukan air. * * * *
RM 220

RM550
LE PARIS HOTEL & RESORT PD,
Bt 1 Jln Pantai,
71000 Port Dickson.
Tel : 06–647 9999
Fax : 06-647 9999
http://www.holidaycity.com/paris-resort-pd 316 BILIK
109 APARTMENT Mini bar, panggilan terus antarabangsa,penge-ring rambut, tv satelit, pembancuh minuman panas, bilik berhawa dingin, peti simpanan keselamatan, bowling, kolam renang untuk dewasa dan kanak-kanak, pusat kesihatan, sukan laut dan sukan pantai. * * * *
RM 130

RM 138
PNB ILHAM RESORT
Bt 10 Jln Pantai, 71050 Si Rusa,
Port Dickson.
Tel : 06–662 6800 ( Juwita )
Fax : 06–662 5646
E-mail : sales@ilhamresort.com
http://www.ilhamresort.com 59 APARTMENT Menara teropong burung, abseiling, pusat kecergasan/SPA kesihatan, gelanggang skuasi, kolam renang, kedai kopi/restoran dan kemudahan seminar/ konvesyen, panggung wayang,karaoke/hawkers stall * * * *
RM 400

RM 500
THE LEGEND WATER CHALETS
Batu 2, Jalan Seremban,
71000 Port Dickson.
Tel : 06-653 2000
Fax : 06-651 5330
E-mail : reservation@legendwaterchalets.com.my
www.legendwaterchalets.com.my 392 CHALETS Kolam renang, restoran, bilik mesyuarat, gymnasium, astro, kemudahan internet, sukan laut dan sebagainya. * * * *
RM 700
-
RM 1300
THE LEGEND INTERNATIONAL WATER HOMES, PORT DICKSON
Batu 2, Jalan Seremban,
71000 Port Dickson
Tel : 06 – 6532000
Fax : 06 – 6515336
E-mail :
reservation@legendiwh.com.my
www.legendiwh.com.my 235 BILIK Free Parking, Air Cond, Bar, Restoran, Sauna, Pusat Kecergasaan, Bilik Games, Pusat Spa & Wellness, Taman Permainan, Kolam Renang, Perkhidmatan meeting/banquet, Perkhidmatan laundry, Pusat Perniagaan * * * *
RM 428.00
-
RM 900.00



THISTLE PORT DICKSON RESORT
Bt 9 Jln Pantai,
71050 Si Rusa,
Tel : 06-6482828
Fax : 06-662 7999
E-mail : guomanpd@tm.net.my
http://www.guomanhotels.com 256 BILIK Pusat asuhan/ kelab kanak-kanak, bar & lounge koktil, pusat perniagaan, kedai kopi/restoran, kemudahan seminar/ konvesyen, disko karaoke/kelab malam, kemudahan orang kurang upaya, pusat kecergasan/SPA kesihatan, video/kabel/TV satelit, dail terus antarabangsa, laluan joging, kedai arked/kedai runcit, gelanggang tenis, kolam renang, dan sukan air. * * * *
RM 288

RM 495
REGENCY TANJUNG TUAN BEACH RESORT
Bt. 5 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, Port Dickson.
Tel : 06-647 3013
Fax : 06-637 5219
http://rthrevstm.net.my 65 APARTMENT Kolam renang, gelanggang tenis, squash, bola tampar, sukan air, kemudahan sukaneka, perkhemahan api pantai, disko, bilik persidangan, dewan makan dan peralatan bbq. * * *
RM 260

RM 710
SELESA BEACH RESORT
Bt 5 Jln Pantai, 71050 Si Rusa
Tel : 06 – 647 4090
Fax : 06 – 646 4833
E-mail : rihpd@tm.net.my
http://www.selesabeachresort.com 217 BILIK Pusat asuhan/ kelab kanak-kanak, bar & lounge koktil, pusat perniagaan, kedai kopi/restoran, kemudahan seminar/ konvesyen, disko karaoke/kelab malam, video/kabel/TV satelit, dail terus antarabangsa, laluan joging, kedai arked/kedai runcit, gelanggang tenis, kolam renang, sukan air. * * *
RM 160
-
RM 420
SERI RATU HOTEL & SPA
Pantai 3, Telok Kemang Port Dickson
Tel : 06 – 6627355
Fax : 06 – 6628355
H/P : 017 – 6867575 (En. Aznan) 20 BILIK TV, Air cond, Tapak Perkhemahan, Tempat BBQ, SPA, Cafetaria * * *
RM 138
-
RM 228
PALM SPRING RESORT PORT DICKSON
Bt 13 Jln Pantai, 71250 Pasir Panjang,
Port Dickson.
Tel : 06–661 0259
Fax : 06–661 0566 300 BILIK Jacuzzi, Kolam Renang Kanak – kanak, Padang Golf (18 lubang), Gelenggang Tennis, Kawasab BBQ, Restoran dan Taman Perkhemahan. * * *
RM 145
-
RM 880
PD WORLD MARINA RESORT
Batu 7, Jalan Pantai
Teluk Kemang
71000 Port Dickson
Tel : 06 – 6621688 / 6397
Fax : 06 – 6621699
Email : info@pd-leisure.com 200 APARTMENT Bilik Aircond lengkap dengan perabot, Tv, Dapur, Peti Ais, Kolam Renang, Bilik Permainan Kanak- Kanak, Tennis & Menja Tennis, Karoake, Cafe, Gym, Taman Permainan Kanak – Kanak, Tempat letak Kereta, Bilik Mesyuarat * * *
RM 108
-
RM 328
TIARA BEACH RESORT
Bt.13 Jln Pantai,
71250 Pasir Panjang,
Tel : 06–662 8888
Fax : 06–662 8989
http://www.tbr.com.my 980 APARTMENT 5 ekar taman air, air terjun dan gelongsor, sauna, gim, pavillions, bolatampar pantai, jakuzi, indoor games, sistem permainan, taman air interaktif kanak-kanak, surau, kemudahan bilik seminar dan mesyuarat, bar, restauran dan sewa basikal. * * *
RM 160

RM 313
SEA FRONT HOTEL
No 49-52 Persiaran Kurau 1
Taman Samudra, Batu 1 ½ Jalan Seremban,71000 Port Dickson
Tel : 06-646 2079
Tel/Fax : 06-646 4329
H/P: 019-366 4905
( Noriza Shamsuddin Manager)
Email : reservation@pdseafronthotel.com
http://www.pdseafronthotel.com 53 BILIK Restaurant, Free Parking, Laundry Service, Prayer Room ( Surau), Hot & Cold Water Shower, Air Connd, TV, Seminar Room Capacity from 30 pax- 100 pax *
RM 65
-
RM 130
PD BEACH RESORT
Bt 10 ¾ Jalan Pantai,
71050 Si Rusa,
Tel : 06–662 6645 ( En. Mohd Nor )
Fax : 06–662 7728 19 BILIK Dewan serbaguna,kemudahan seminar& persidangan, audotirium dan Peralatan memasak. *
RM70

RM140



.
(1) ASRAMA BELIA,
Bt 4 Jln Pantai, 71050 Si Rusa,
P.Dickson.
Tel : 06–647 2188 ( Cik Faezah ) 2 Dorm
8 Bilik Dewan seminar / mesyuarat dan padang sukaneka. RM13 – RM50
32.
(2) ARANG INN,
No 26 Jalan Raja Aman Shah
71000 Port Dickson.
Tel : 06–646 3868 (Ms Mok Tong Boon) 6 BILIK BESAR 10 BILIK KECIL Bilik besar berhawa dingin, bilik kecil berkipas dan tv. RM60 – RM80
33.
(3) BEACH POINT MOTEL
Lot No 2261, Batu 9 Jalan Pantai
71050 Si-Rusa
Tel/ Fax : 06-6625889
H/p : 017-8863398
( Mr Liang Su Cheng ) 14 BILIK TV, Dapur untuk orang awam masak. RM 40 - RM 50
34.
(4) BOUGAINVILLA RESORT
Teluk Tuan Sdn Bhd
Lot 1178, Batu 9
Jalan Kemang 12
71050 Port Dickson
Tel : 06-6626582/7582
Fax : 06-6626585
Email : bvillaresort@gmail.com
http://bvillaresort.bravehost.com 16 BILIK Akses Internet via wifi, Kolam Renang, Warung kopi-kopi,village Cafe, Bilik Mesyuarat, Dewan Pelbagai, Tapak Khemah, Tapak BBQ, Karaoke, Surau RM 20.00 - RM 200.00
35.
(5) CHOLA BEACH HOTEL
Chola Beach Resort
Lot 1932/ 1933
Batu 7 ½ Telok Kemang
71050 Port Dickson
Tel : 013-91311053/ 016-3858503
( Kamala Devi )
L esen : 0009014 50 BILIK Individual Controlled Air, Attached Bathroom With Hot Shower, Colour TV, Free Parking, STD (Telephone) RM 60
36.
(6) COZZI HOTEL
Batu 8 Teluk Kemang
Jalan Pantai, 71050 Si-Rusa
Tel : 606 662 5109, 06-6625120
http://www.cozzihotels.com 93 BILIK WiFi percuma, surau untuk lelaki & perempuan, loundry serviees, Air-cond, satelit TV, kolam renang untuk dewasa & kanak, cafeteria, gelenggang bola tampar, tempat BBQ, 2 conference rooms dan terdapt laman yang berbumbung. RM 99
37.
(7) GUEST HOTEL
No.1, Jalan DS 1/1,
Bandar Dataran Segar, Batu 3,
Jalan Seremban, 71010 Lukut,
Port Dickson.
Tel : 06-651 6699 ( Natalie ) 06-651 5599 Fax : 06-6516799 / 6515999
http://www.portdicksoncentralmarket.com 49 BILIK Restaurant, Free Parking, Laundry Service, Hot & Cold Water Shower, Air Connd, TV RM 46 - RM 80.50
38.
(8) HOTEL MESRA ( Hotel Bintang )
No 3 & 4 Teluk Kemang Square
Batu 7 Jalan Pantai
Teluk Kemang 71050 Si-Rusa
Tel : 06-6625503 H/P: 016-2228513
Fax : 06-6625513
Email : zaidy.hm@hotelmesrapd.com
http://www.hotelmesrapd.com 75 BILIK Mempunyai bilik Mesra Excutive Suite, Mesra Family Suite, Mesra Family Duluxe, Mesra Duluxe & Mesra Standard, Pakej Seminar, dewan berkapasiti 120 orang RM 80 - RM 200



39.
(9) HOTEL SURIA
1026, Batu ½ Jalan Pantai
71000 Port Dickson
TEL/ Fax : 06-6464124 24 BILIK Safe Deposit Box, 24 Hour Sacurity, Individual Controlled Air, Attached Bathroom With Hot Shower, Colour TV, Free Parking, STD (Telephone) RM 40.00 - RM 95.00
40.
(10) KONG MING,
Bt 8 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, Port Dickson.
Tel : 06–662 5683 ( Mr. Soo ) 23 BILIK Kipas sahaja dan restoran masakan cina RM 30 – RM 65
41.
(11) LANG LENG RESORT,
Bt 9 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, Port Dickson.
Tel : 06-662 8908 ( Mr. New ) 11 BILIK Kipas, restoran masakan cina dan bilik berhawa dingin RM 40 – RM 80
42.
(12) LIDO,
Bt 9 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, Port Dickson.
Tel : 06-662 5273 ( Mr Hon ) 20 BILIK Kipas, bilik berhawa dingin dan restoran masakan cina. RM 30 – RM 65
43.
(13) MERLIN,
Bt 1 Jln Pantai, 71000 Port Dickson.
Tel : 06–647 3544 9 BILIK Restoran masakan cina, kipas dan bilik berhawa dingin RM 25 – RM 60
44.
(14) MARINA BAY & MARINA CRESENT,
Bt 5 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, Port Dickson.
Tel : 06–647 9288 ( Devi )
Fax : 06–647 0617 62 APARTMENT Kolam renang saja RM126 – RM136
45.
(15) NEW MENG YEN,
No 827 Jalan Pantai, 71000 Port Dickson.
Tel : 06-647 1449 10 BILIK Restoran masakan cina, bilik berhawa dingin dan kipas. RM 30 – RM 50
46.
(16) PANTAI RIA,
Bt 7 ½ Jln Pantai, 71050 Si Rusa,
Port Dickson.
Tel : 06–662 5122 ( Conie )
Fax : 06–662 8717 20 BILIK Penghawa dingin, kipas, televisyen dan attached bathroom RM30 – RM85
47.
(17) PD MOTEL,
No 1A & 2A,Rumah Kedai Mara,
Bt 3 ¾ Jalan Pantai,
71000 Port Dickson.
Tel : 06–647 9225
T/b : 017-300 5781 ( Puan Naimah ) 7 BILIK Penghawa dingin, kipas dan attached, bathroom RM 50 - RM 120



.
(18) PD HALCYYON BEACH MOTEL & CATERING
Batu 9, Jalan Pantai.71050 Si-Rusa
H/P: 016-3586804
( En Shariff )
H/P : 013-9922457/017-4705135
( En Anuar ) 1 ASRAMA
11 BILIK Air Cond, Bilik Air, Kolam Renang, Katil Queen Size & Double Decker RM 100 - RM 120
49.
(19) PD PERDANA CONDO,
Bt 5 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, Port Dickson.
Tel : 06–647 7788 ( Mr Leong ) 748 APARTMENT Kolam renang, tenis, squash sauna, bbq, gim, laluan joging, karaoke, bilik mesyuarat, pasar mini dan laundri. RM 135 – RM 170
50.
(20) ROTARY SUNSHINE CAMP
Bt 3 Jln Pantai,
71000 Port Dickson.
Tel : 06–647 3798 ( Yoges )
Fax : 06–647 1934 4 DORM
1 DORM Dewan makan, dewan serbaguna, peralatan memasak dan padang sukaneka. RM 7.00 - RM 25.00
51.
(21) SERI BULAN CONDOMINIUM
Batu 8, Jalan Pantai, Kawan Teluk Kemang,
Port Dickson, Tel : 06 – 662 7252 / 06-662 7030
Fax : 06 - 662 7031 131 APARTMENT Bilik berhawa dingin, dilengkapi dengan perabot, TV, Kolam Renang, Peti sejuk, dapur RM 168 – RM 346
52.
(22) SERI INTAN,
Bt 8 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, Port Dickson.
Tel : 06–662 7262 ( Puan Nora )
Fax : 06–662 7663 16 APARTMENT Gim dan kolam renang. RM 175 – RM 250
53.
(23) SUNSHINE HOTEL
No.1-3, Batu 1, Jalan Seremban,
Taman PD Jasmine
71000 Port Dickson
Tel : 016 – 6109555 (Mr. Gan)
Email : sunshinehotel@gmail.com 17 BILIK Air Cond setiap bilik, 3 lapisan tilam, LCD Tv bewarna setiap bilik, Perkhidmatan pengering rambut dan saterika, Free WiFi.. RM 89 - RM 96
54.
(24) TANJUNG BIRU KONDOMINIUM
Batu 10, Jalan Pantai,
Port Dickson
Tel : 06 - 6625545
Fax : 06 - 6626088 33 APARTMENT TV, Tempat Letak Kereta, Air Cond, Peti Sejuk, Air Panas/sejuk, Perkhidmatan Dobi RM 150 – RM 200
55.
(25) WE YOUNG HOTEL
241E, Mezz Floor, Batu 7 ½, Jalan Pantai,
71050 Si Rusa, Port Dickson, Negeri Sembilan.
T/b : 013-237 6644, 012-601 8823
( Vilfred Lim ) 15 BILIK Tv, pemanas air, katil tambahan, bilik berhawa dingin dan kipas RM 25 – RM 180



6.
(1) .ADMIRAL MARINA & LEISURE CLUB Bt 5 Jln Pantai, 71050 Si Rusa, P.Dickson.
Tel : 06–647 0888
Fax : 06 –647 0880\
http://www.avillionadmiralcove.com KELAB Bar & Koktil Lounge Dan Kedai Kopi Dan Restoran
( Dibuka Untuk Orang Awam )
57.
(2) NUBE TRAINING CENTRE
Bt 9 Jln Pantai, 71050 Si Rusa,
Port Dickson.
Tel : 06–662 5207 Fax : 06–662 5733 51
BILIK Dewan serbaguna, kemudahan seminar & persidangan, audotirium dan peralatan memasak.

RM70

RM140
58. (3) PD GOLF & COUNTRY CLUB
Bt 5 ½ Jln Pantai,
71050 Si Rusa, Port Dickson,
Tel : 06–647 3123 / 5531 / 3586/ 7004
Fax ; 06-646 1423 H/p : 012-350 6847
( Muhammad Shazwan Suresh )
Fax : 06–647 4949 / 5668
E-mail : pdgc@po.jaring.my
http://www.pdgolf.com.my 54 BILIK Dewan bankuet, coffee house, cafe pavillion,bilik seminar, bilik persidangan, bar dan lounge, karaoke & bilik tv, bilik billiard, jimnasium, bilik bacaan, bilik kad dan chess, sauna, kedai pro, golf - 18 lubang, tenis, kolam renang, padang bola tampar, penginapan, driving range, padang serba guna, pusat kesihatan dan sukaneka.

AHLI SAHAJA
59.
(4) PD SANCTUARY RESORT,
Kg Tanjung Agas, 71250 Pasir
Panjang,
Port Dickson.
Tel : 06–634 2078
Fax : 06-634 2215 92
APARTMENT Bilik Seminar, BBQ, Katering, Karaoke, Aktiviti Memancing, Kayak, dan Program Pembinaan. RM 90

RM160
60.
(5) ROYAL PD YACHT CLUB
Bt 4 ½ Jln Pantai, 71050 Si Rusa,
Port Dickson.
Tel : 06–647 1635 ( Arsy )
Fax : 06–647 4470 6
BILIK Gim, sauna, kolam renang, perpustakaan, gelannggang tenis, squash dan restoran. AHLI SAHAJA

Umie membebel tentang cantik

Salam u olss..

Meh nak cerita sikit (sikit ke?hahaha)

Saya ni seorang yang sangat malas dalam hal menjaga kecantikkan diri.. maklumlah kulit muka dah sedia cantik (cantikkk ker??)..

Macam biasa.. alasan ada anak kecik.. balik rumah dah penat.. nak masak lagi.. nak buat kerja rumah lagi.. menjadikan saya Malas nak jaga tentang diri yang makin mereput ni.. ini salah besar ok!

Satu hari.. tengok dkt cermin.. belek2 muka yang ingat lawa sangat ni kan..
MasyaAllah.. dengan warna kulit tak sekata.. pimples jgn citerla kan.. kulit muka pun bila rasa dah macam montot periuk.. montot kuali kasar sgt you..
Okey.. muhasabah diri kejap.. Allah dah bagi kita muka elok2 pastu kita tak jaga.. tak pernah nak tahu apa yang kita boleh buat untuk mengekalkan keelokkan kulit muka kita ni.. sadissnnyaa!!!

Suami pun tak tegur pasal kulit muka.. haa ingat elok dah.. as long dia tak komplen kan.. kalau komplen pun kita yang meradang ;) miahahahaha..
Padahal dlm hati dia apa kita tahu.. apa yang boleh dia cakap dlm hati pun.. ermmm takperlaa asalkan dia jadi ibu yang baik untuk anak2 aku pun dah cukup bagus..

Ayoooo kita semua manusia.. suka tengok benda yang cantik.. jangan kata lelaki.. saya pun suka tengok perempuan yang cantik.. admiree sgt..
Tapi macam biasalah.. dulu2 tengok org pakai mcm2lah yg negatif sampai dulu sebelum positif.. banyak chemical la.. banyak ape ke namanya yg mcm planet tu? Haaa merkuri.. kulit muka nipis la.. muka cepat berkedut la..

Yer... sebenarnya tak elok fikir yang bukan2.. meh cuba dulu barulah tahu kan.. bila orang keliling dah mula tegur.. bila en somi dah mula pegang2 pipi.. last pegang pipi masa anak sorang kot.. hahahahaha
Tak ke rasa perasaan bangga tu sikit? Bersyukur dapat membaiki apa yang perlu.. kita bukan ubah 100persen.. kita jadikan kulit muka kita lebih selesa org nak tengok jeee

Then.. untuk wanita yang sibuk macam saya ni.. keluar rumah subuh n balik rumah maghrib.. dok pulak dkt kota lumpur yang memanjang jammed ni.. pastu balik rumah nak masak lagi.. rindu dekat anak2 terutamanya imam muda saya tu.. haa kelek2 anak lagi.. kadang masak pun campak2 je.. seb baik en somi tak campak kuali atas kepala isterinya yg rajin ni.. ekekekeke

Itulah pengorbanan seorang isteri ibu dan pekerja di kota lumpur ini... ayat sedih okeyy..

Takperla ya.. semua yang kita buat ada ganjarannya kan.. jadi kita jangan pulak dok tunggu jer kan..

Kita juga nak jadi seorang yang menjadi kebanggaan anak2 kita.. suami kita.. majikan kita..

Okey.. ini dah masuk bab motivasi k.

Anak2 pelajaran dah bagus.. kena pergi sekolah jumpa cikgu ambik report card.. then.. cikgu n mak2 yang lain tiba2 akan alert dengan anak2 yg cemerlang n nak tahu sangat2 siapa lah mak pak depa ni.. awat bagus sangat? Hahahaha
Then.. as a mother (omputih la pulok)
Kita pun pergi la.. cuba bayangkan kalau muka kita cantik n berseri.. tak ke bangga anak2 kita mempunyai seorang ibu yang cantik n comel gitu?

Haa.. perhatian2.. kalau time ni ada bisikan jahat di hati kalian.. contohnya.. alaa kalau dah pandai didik anak muka tak cantik pun takpe.. takpun takkanlah cikgu2 tu nak belek2 muka kita ni betul2 pakai mekap sudahhh..
Ops.. tu namanya kena cuci hati.. Istigfar banyak2 n doa semoga fikiran negatif tidak akan membantutkan diri menjadi yg lebih baik :)

Sebenarnya nak tulis lagi...
Tapi panjang2 sgt nanti org bosan..

Belanja satu gambar dulu..

Siapa nak cantik boleh whatsapp saya di 0183779717 nama saya anum tau.. hihihi
Nanti sambung bebel lagi ya :)

16 Nov 2014

Resepi Udang Goreng Tepung Senang dan Sedap

Salam u olss..

Meh nak kongsi resepi rahsia kedai2 seafood yang ada jual udang goreng tepung,sotong goreng tepung..

Muahahahaha.. gurau je ya..
Rasa macam sama tapi sendiri buat n nilai ya..

Bahan bahannya..

Tepung gandum
Serbuk soda bikarbonat
Garam
Serbuk kunyit
Siapa suka pedas boleh letak serbuk cili
Sedikit air
Bahan basah seperti udang,sotong,isi ayam.

Cara caranya
Hanya campur semua bahan di atas.
Masukkan air sedikit sahaja.
Agak agak dia melekat jer..
Jangan cair sangat nanti tak jadi.
Untuk bahan seperti sotong. Silalah tutup kuali kerana sotong akan meletup bila digoreng.
Goreng dalam minyak yang agak panas dan api jangan besar sgt ya.
Selepas agak kekuningan.
Bolehla ditoskan.
Siap untuk dimakan
Anak anak n bapak anak pasti suka..

Okey. Bye

14 Nov 2014

DMS 360 di hatiku...

Salam u olss..

This is DMS360

Sedikit Review tentang DMS 360..

Masa mula mula pakai suka sangat dengan sabun dia yang wangiii sangat2 tu :)

Pemakaian kena teratur.. tiba2 orang malas saya ni tiba tiba jadi rajin.. hahaha

Day 3 kulit ada mengelupas sikit.. ermmmm cuak jugak la.. tapi bila belek2 betul.. rupa rupanya.. ia merupakan kulit muka kita yang selama ni mengangkut kotoran di muka.. pendek cerita kulit muka yg kotor la.. ha faham kan?

Pas cuci muka kena sapu day cream.. so siang ada 3 waktu kan.. subuh zohor n asar.. so repeat la tiga kali..
Mula2 kulit muka tu macam ada minyak keluar tau.. ermm ingatkan dah tak sesuai dah.. nak give up dah.. amboii biasa tu ya.. baru pakai 3 hari dah nak give up.. macam mana nak tantik?

Waktu malam.. cuci muka n pakai serum dia.. night cream tu pakai nipis2 jer..
Serum tu lepas pakai.. kulit muka jadi tegang.. bila pegang sendiri muka tu.. alahaiii macam kulit baby you.. patutlah ada orang tu curi ciummm wakakakka

Terus terang la cakap.. produk ni pun beratus juga harganya.. so sy pun pakai seminima yang mungkin.. macam sabun tu.. saya potong tiga.. satu bawak kt tempat keje.. satu dekat rumah n satu belum pakai lagi..

Sampai hari yang ke 6 kulit muka dah rasa lembut je.. pori2 yang dulu besar dah mula mengecil..
Aishhh mcm tak percaya..
Tapi itulah ceritanya..

Now just follow up dan pakai macam biasa..
Kulit muka saya memang tak ada masalah yang serius.. tapi kalau tak jaga n cuba produk yang bagus.. takut juga jadi masalah nanti..

Jom cuba :)

Resepi Cheesekut Murah dan Sedap

Salam u olss..

Okey tanpa membuang masa.. mari kita cuba resepi cheesekut yang sedap n senang nii..

Bahan-bahan

Biskut Deluxe Crackers
Cream Cheese jenama Tantura 250g
Susu Pekat Manis setengah tin
Serbuk Milo


Cara-caranya

1. Putar atau blend cream cheese tersebut dengan susu pekat setengah tin. Kalau pakai Mixer dalam 15minit. Kalau pakai blender maybe kena tambah air suku cawan sebab dia mcm pekat sikit.
2.Sediakan loyang atau tupperware empat segi.
3.Tuangkan cream cheese tadi.
4.Ambil biskut n celup dalam susu pekat manis yang sudah dicampur air. kalau nak guna susu segar Dutch lady pun boleh. Tapi nak jimat n senang. Susu pekat manis tu ambil sesudu n bancuh dengan air masak. jadikan dia cair.
5.Celup biskut sekejap je tau.. Dalam masa 10 saat je.. Jangan sampai hancur tau.. asalkan lembut sudah mencukupi.
6. Susun2 dalam loyang dan curahkan dengan cream cheese.
7. Ulang step 4 sehingga 4 kali.
8.Taburkan serbuk milo di setiap lapisan jika mahu..
9. Kalau cheese jer.. takut muak pulak nanti.
10.Final.. dah siap masukkan dalam peti sejuk sehingga 2 jam pun dah okey.. pastu keluarkan n ngap..

sedappp wooo


2 Nov 2014

Halfmoon Pelangi borong sahaja

Salam u olss..

Halfmoon Butterfly.. Halfmoon Beads.. dan Terkini Halfmoon Bunga sulam.. Borong Sahaja

Mari whatsapp 018 3779717 untuk gambar lebih jelas dan terkini




Tempahan Cheesekut Untuk Kenduri

Salam u ols..

tak lama lagi cuti sekolah kan? kan ? Kan??

Mari kita bagi tetamu dengan sesuatu yang lain daripada yang lain :)

Taraaaaa Cheesekut in da house..



Tempahan hendaklah dibuat seminggu sebelum ya :)

Harga letak disini jer ya.. so boleh la kira kira budget siap2 :)

RM4.00 SATU BEKAS UNTUK TEMPAHAN SEBANYAK 100 BEKAS
RM3.50 SATU BEKAS UNTUK TEMPAHAN SEBANYAK 300 BEKAS
RM3.00 SATU BEKAS UNTUK TEMPAHAN MELEBIHI 500 BEKAS

Kami sangat menjaga kualiti.. So untuk tempahan rasa.. RM4 satu bekas boleh whatsapp 0183779717.

Kami berada di danau kota setapak :)

Kami sedia menghantar ke pintu rumah anda :)

Jeruk Mangga AsamBoi di Danau Kota Ssetapak


Salam u olss..

Siapa2 yang nak teringin nak makan Jeruk Mangga Asam Boi ni TETAPI tiada masa nak membuatnya ataupun tak jumpa Buah Mangga Muda di tengah2 bandaraya Kuala Lumpur ini..

Sudi sudilah order dengan saya :)

Alhamdulillah. Feedback daripada customer sangat memuaskan..







Okeyyy.. Satu bekas tau fu fa RM5.00 Sila buat tempahan sekurang kurangnya satu hari sebelum ya.
Stock hanya akan dibuat di atas permintaan sahaja :)

cepat2 whatsapp untuk tempahan.. 

InsyaAllah puas hati.

Hanya Self Collected Di Flat Danau Kota Setapak Kuala Lumpur.

Anum 
0183779717
Ahmad Shapawi AUFA ABDULLAH bagan lalang. hotel di bagan lalang bali bali prada baliprada Bandar melaka batik borneo batik prada Batik sarawak batik songket batik songket murah batiksarawakmurah batu hempedu bawal bawal saree bawal satin silk borong tudung Brownies Cheese Kukus brownies kedut Business Umi Qaisara calon simpanan spa cemerlang char kuet yiow homemade cheesetart chow kit cili jeruk cukai Dari Ummi Ke Ummi demam frozen dilwale DMS360 di hati DRESS BUDAK MURAH DRESS FLOWERGIRL dress frozen DRESS KEMBANG DRESS ORANG KAHWIN. DRESS PENGAPIT frozen kids GAUN BUDAK GST homestay homestay langkawi homestay port dickson hotel hotel budget hotel di port dickson inspired HnM instant shawl instant shawl borong instant tart shell janamjanamjanam jemaah haji malaysia jual barang kahwin jual bear convo jual murah. dress murah kedai bunga vivian kek keju kek keju leleh keputusan peperiksaan keria danau kota keria gula melaka ketua pengarah MSN 2015 kolam renang seri malaysia kongsi ILMU Kun anta Lawak Luv islam masakan umie Melaka MH17 mh370 MH370 dijumpai mh370 tenanglah MSN my BFF mY pERsOnal nahas helikopter nuora fareeda pembantutadbir n17 pemborong tudung penemuan serpihan mH370 peperiksaan online percutian di langkawi perkdidmatan PesawatMAS pilotmh370 port dickson Pua kumbu Pulau tercantik Qaisara Batrisyia Qaisara Rasyiqah Rawatan resdung Resepi resepi brownies kukus resepi char kuey tiow senang resepi chocolate indulgence resepi cikedut Resepi daripada dapur resepi keria resepi kuah kacang resepi puding paddle pop resepi puding sedut resepi roti sarang lebah rotisaranglebah danau kota. resepi dari dapur RumahTanga RumahTangga saluran hempedu Sebarkan.. Sebarkan.. ihsan Luv Islam sekolah rendah semenyih shahrukh khan shawl shawl crepe simptom batu hempedu soft cotton songket sarawak spa sri rampai Surat2 Istimewa Tart tart shell terimakasih cikgu tips anak cemerlang Tragedi 2014 tragedi 2015 tragedi tren jatuh tragedi2014 tudung 2 muka tudung murah tudung siti tudung terkini 2015 ukirankentang

Blogger Budiman